TOKAT KÜRTAJ | ÖZEL KÜRTAJ FİYATLARI
Sağlığınız açısından kürtaj işlemini yaptıracağınız merkezin steril ve güvenilir olması gerekmektedir. Merkezimizi kürtaj işlemi öncesinde ziyaret edebilir kürtaj işlemini nerede yaptıracağınız görebilirsiniz.
Op.Dr. Ali AKKOYUNLU Kliniğimiz’de Kürtaj ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Aşağıdaki İLETİŞİM butonlarından bizlere ulaşabilirsiniz.
Kürtaj Nedir ? Hangi Yöntemle Yapılır ?
Kürtaj işlemi günümüzde sıklıkla vakum yöntemi ile yapılır. Plastik enjektir ve ince plastik boru şeklinde kanül denilen aletlerden oluşan sistem sayesinde gebelik vakum ile emilerek çekilir ve alınır. Bu yöntem hem kolay hem daha az risklidir, daha az ağrılıdır. Kurşun kalemden daha ince olan plastik uç rahim ağzından içeriye sokularak enjektörün oluşturduğu vakum sayesinde emilerek çekilir. İşlem sıklıkla 5-10 dakikayı geçmez. Lokal veya genel anestezi ile yapılabilir.Ultrason eşliğinde kontrolünün yapılması gerekmektedir. Kliniğimizde en son teknoloji ultrason cihazımızla kontrol işlemi yapılmaktadır.Tüm sorularınız ve randevu için bizi çekinmeden 7/24 iletişim numaralarımızdan arayabilirsiniz.Küretaj işlemine başlarken hasta jinekolojik muayene masasına alınır. Spekulum denilen muayene aleti vajine içerisine yerleştirilir. Vajina içerisi antiseptik solüsyon ile temizlenir. Bu aşamaya kadar herhangi bir ağrı hissedilmez. Daha sonra hastanın isteğine göre genel veya lokal anestezi uygulanır. Genel anestei için hastanın kolundan serum ve damar aracılığıyla ilaçlar verilir, bunu anestezi uzmanları yapar. Hasta derin bir uyku halinde gibi olur ve hiçbirşey hissetmez. İşlemden sonra uyandırılır.
Kürtaj İşleminin Riskleri Ve Olası Zararları
Genel olarak kürtaj işleminde çok ciddi sıkıntılar yaşanmaz. Komplikasyon oranı %1 in altındadır.
Sıkça karşılaşılan problemler şu şekildedir.
1-) Kanama.
Kürtaj esnasında veya sonrasında meydana gelebilir. Özellikle içeride parça kalma durumunda kanama oluşabilir. Ultrasonografi altında yapılan kürtajlarda genellikle böyle bir problemle karşılaşılmaz.
2-) Enfeksiyon:
Steril olmayan şartlarda kürtaj yapıldığında rahim içi enfeksiyon riski mevcuttur. Kürtaj işleminin hastane ortamında, steril şartlarda yapılması oldukça önemlidir.
Enfeksiyon riski durumlarında Antibiyotik kullanımı önemlidir.
3-) Rahim delinmesi:
Çok nadir bir problemdir Ultrasonografi altında yapılan kontrollü kürtajlarda böyle bir sorun ile genellikle karşılaşılmaz. Özellikle büyük gebelikte ve tecrübesiz ellerde yapılan kürtajlarda meydana gelebilir.
4-) Rahim içerisinde yapışıklık olması:
Rahim içinin kürtaj esnasında fazla kasılması (Eski teknik) durumunda ve de hassas olan kadınlarda, rahim içerisinde yapışma meydana gelebilir. İşlemden sonra kadının adet görmemesi ilk belirtidir.
5-) Psikolojik sorunlar:
Özellikle bebeğini aldırmak istemeyen kadınlar da ve de bebeğine henüz bakabilme yetisine sahip olamayan kadınlarda, kürtaj işlemi yapıldıktan sonra psikolojik bazı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Kürtaj işlemi hakkında hastaya doktor tarafından işlem hakkında bilgi verilmesi oldukça önemlidir.
Randevudan önce:
- Randevudan en az 6-8 saat önce yemek yememiş olmanız gerekmektedir (yiyecek veya sıvı yok).
- Randevunuzdan 24 saat önce ve sonra alkol veya sigara kullanmayın.
- Varsa, reçeteli ilacınızı düzenli olarak alın.
- Sorularınız için kürtaj kliniğimizde almış olduğu randevuda tüm sorularınızı sorup cevap alabilirsiniz.
- Kürtaj doktorumuz ile yapılan görüşmeden kısa bir süre sonra, hemşiremiz sizi kürtaj için hazırlamanız konusunda arayacaktır.
Türkiye’de kürtajın yasal boyut nedir?
Hamileliğin sonlandırılması amacıyla uygulanan kürtaj işleminin yasal boyutları ise: ülkemizde son adet tarihinden 10. Haftaya kadar olarak